On a Class of Permutations on Finite Field - M. G. Evoyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Problem of determining permutation polynomials of the shape F(x):=axq+bx+α(xq+x)k over the Fq2 field is considered. Two new criteria of determining permutation polynomials of the shape F(x):=axq+bx+α(xq+x)k over the Fq2 are given. Ուսումնասիրված է Fq2 դաշտի վրա F(x):=axq+bx+α(xq+x)k տեսքի տեղադրության բազմանդամների կառուցման խնդիրը: Առաջարկված է F(x):=axq+bx+α(xq+x)k տեսքի բազմանդամների տեղափոխության բազմանդամ լինելու երկու նոր չափանիշ: Рассматривается проблема определения перестановочных полиномов формы F(x):=axq+bx+α(xq+x)kнад полем Fq2. Даны два новых критерия перестановочности полиномов формы F(x):=axq+bx+α(xq+x)k над полем Fq2.
Keywords: Mathematics; Science