Планарные колебания электропроводящей пластинки в поперечном магнитном поле - С. А. Амбарцумян; К. Б. Казарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В рамках теории магнитоупругости тонких тел исследована задача планарных колебаний электропроводящей пластинки под действием внешнего поперечного магнитного поля. Բարակապատ մարմինների մագնիսաառաձգականության տեսության շրջանակներում հետազոտված է էլեկտրահաղորդիչ սալի պլանար տատանումների խնդիրը, երբ սալը գտնվում է արտաքին ուղղահայաց մագնիսական դաշտում։ Հետազոտված է մագնիսական դաշտի ազդեցությունը հաճախականությունների և մարման գործակցի վրա։ In the framework of the magnetoelasticity theory of thin bodies the planar (inplane) vibration of electroconductive plate is studied under the action of an external transverse magnetic field. The influence of magnetic field intensity on vibration frequency and dumping coefficient is investigated.
Keywords: Mechanics