Թռչունների արյան սպորավոր մակաբույծների բազմազանությունը և տարածվածությունը Կովկասում - Ս. Ա. Աղայան; Գ. Հ. Բոյախչյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մակաբույծների բազմազանությունը և տարածվածությունը որոշելու նպատակով գենետիկական ուսումնասիրության են ենթարկվել Հայաստանի, Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության և ՌԴ Կրասնոդարի երկրամասի 12 տարբեր վայրերից հավաքված թռչունների արյան նմուշներ։ С целью определения разнообразия паразитов и их распространения генетически изечены образцы крови птиц из 12 различных местностей Армении, Нагорно-Карабахской Республики и Краснодарского края Российской Федерации. Blood samples of birds from 12 different districts of Armenia, Republic of Nagorny-Karabakh and Krasnodar regoin of Russia were examined genetically to determine the diversity and psevalence of parasites.
Keywords: Science; QL Zoology