Одноэлектронный ток в цилиндрическом нанослое - Э. М. Казарян; Н. Г. Агекян; А. А. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы орбитальный ток и ток спинового магнитного момента электрона в цилиндрическом нанослое. Показано, что при определенных условиях основной вклад в полный ток обусловлен током спинового магнитного момента. Հետազոտված են ուղեծրային և սպինային մագնիսական մոմենտի հոսանքները գլանային նանոշերտում: Ցույց է տրված, որ որոշ դեպքերում հիմնական ներդրումը լրիվ հոսանքի մեջ պայմանավորված է սպինային մագնիսական մոմենտի հոսանքով: The orbital current and the spin magnetic moment current of an electron in a cylindrical nanolayer are investigated. It is shown that under certain conditions, the main contribution to the total current due to the spin magnetic moment current.
Keywords: Physics; Science