О водном режиме древесных пород остаточных лесов Гюнейского побережья - В. В. Казарян; В. А. Давтян; В. С. Мартиросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրված, որ Սևանի ավազանի Գյունեյի լճափնյա մնացորդային անտառներում ըստ բարձրության նվազում է հողի խոնավությունը, որին համապատասխան փոխվում են նաև ծառատեսակների ջրային ռեժիմի ցուցանիշները: Եզրակացություն է արվում այն մասին, որ նշված տարածքում ծառատեսակները բաշխվում են համապատասխան իրենց էկոլոգիական առանձնահատկությունների, ընտրելով այնպիսի աճելատեղեր, որտեղ առավել արդյունավետ է ինքնակարգավորվում ջրային ռեժիմը` անտառներին տալով մնացորդային կարգավիճակ: It is concluded in the article that on Cyuney seaside of Sevan basin, the woods are distributed in accordance to their ecological peculiarities, choosing such places of growth, where they can more effectively regulate their water regime, and it gives the status of residual to the woods.
Keywords: Plant Physiology