О характере вынужденных колебаний трёхслойной ортотропной пластинки при смешанной краевой задаче - Л. А. Агаловян; Р. Ж. Оганесян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսւմնասիրված են եռաշերտ օրթոտրոպ սալի ստիպողական տատանումները, երբ ներքևի շերտի դիմային մակերևույթի վրա տրված է ըստ ժամանակի հարմոնիկ փոփոխվող տեղափոխման վեկտորը, իսկ շերտերի միջև տեղի ունեն լրիվ կոնտակտի պայմանները: Դիտարկված են այն դեպքերը, երբ վերին շերտի դիմային մակերևույթն ազատ է կամ կոշտ ամրակցված: Արտածված են բանաձևեր տատանումների ամպլիտուդները որոշելու համար: Կատարված է վերլուծություն եռաշերտ փաթեթի մի շարք տարբերակների համար: The object of study is the forced vibrations of the three-layered orthotropic plate, on the front face of the lower level of which the displacement vector is given which variates harmonically according to time. Between the layers there are conditions of full contact. All the cases when the front face of the upper layer is free or tightly fastened are observed. Formulae are developed to determine the amplitudes of vibrations. A numerical analysis is performed for a number of alternative versions of the three-layered packet.
Keywords: Mathematics; Science