Дискретная версия метода Абеля суммируемости рядов и его приложения. - А. Н. Айрапетян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում առաջարկվում է Աբելի գումարման մեթոդի դիսկրետ տարբերակը, որտեղ ƒ(z) ֆունկցիայի սահմանը դիտարկվում է |z| < 1 շրջանին պատկանող zn, n∊N «խիտ» հաջորդականությամբ, իսկ «խտության» աստիճանը բնութագրվում է հիպերբոլական մետրիկայի տերմիններով: In this paper the discrete version of the Abel's method is suggested, where the limit of the function ƒ(z) is considered by a "dense" sequence of zn, n∊N, that belongs to |z| < 1 disc, while the degree of "denseness" is characterized by the terms of hyperbolic metrics.
Keywords: Mathematics; Science