Поведение трещины под сжимающей нагрузкой - В. С. Макарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում կատարված է ճաքերի վարքի հետազոտությունը, որոնք գտնվում են ճնշող բեռների ազդեցության տակ («փակող ճաքեր»)։ Ցույց է տրվում, որ այդպիսի ճաքերը կարող են առաձգական միջավայրի քայքայման աղբյուր դառնալ։ In the paper the cracks behavior is investigated under the action of compressing load. It is shown that such cracks can bring to the elastic media destraction.
Keywords: Physics; Science