Efficient Implementation of Physical Addressing for Testing, Diagnosis and Repair of Embedded SRAMs for Yield Improvement - K. K. Aleksanyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում լայնորեն կիրառվող տրամաբանականի փոխարեն առաջարկվում է ֆիզիկական հասցեավորում օգտագործող, ինքնատեստավորվող և ինքնավերանորոգվող (ԻՏևՎ) հիշողության համակարգերի (ԻՀՀ) ավտոմատ գեներացիայի արդյունավետ մեթոդ: Միջոց է ներդրվում ԻՀՀ-ում, որպեսզի տեստավորող, ախտորոշող և վերանորոգող սխեմաները հաշվի առնեն հիշողության ֆիզիկական կառուցվածքը և դրանով նկատելիորեն մեծացնեն ԻՀՀ-ի արտադրության օգտակար ելքը: Նույն միջոցը կարող է օգտագործվել նաև հետագա ախտորոշման և վրիպազերցման ժամանակ: Առաջարկվող մեթոդը իրականացվել և ստուգվել է մի քանի ԻՀՀ կոմպիլյատորների համար: Փորձնական արդյունքները ցույց են տվել արտադրության օգտակար ելքի նկատելի աճ` ապարատային միջոցների փոքր աճի դեպքում: Предлагается эффективный способ автоматической генерации самотестирующих и восстанавливающих (СТИВ) систем памяти (ССП) с физической адресацией вместо широко используемой логической. Средство внедрено в ССП для тестирующих, диагностирующих и восстанавливающих схем с тем, чтобы учитывать физическую структуру схем памяти и таким образом значительно улучшить выход годных изделий ССП. То же самое средство можно будет использовать для дальнейшей отладки и диагностики. Предлагаемый метод был реализован и проверен для нескольких компиляторов памяти. Экспериментальные результаты показали значительное увеличение выхода годных изделий с небольшим увеличением аппаратных средств.
Keywords: Computer software; Mathematics; Science