Возбуждение сдвиговых волн в пьезокерамическом полупространстве с двумя туннельными отверстиями системой поверхностных электродов - Д. И. Бардзокас; М. Л. Фильштинский (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվում է երկու թունելային ացքերով թուլացված պյեզոկերամիկ կիսատարածության համար էլեկտրաառաձգականության խառը դինամիկական հակահարթ խնդիրը: Համակցված դաշտերի գրգռումը իրականացվում է անցքերի մակերևույթների վրա տեղակայված էլեկտրոդների համակարգով տրվող էլեկտրական պոտենցիալների տարբերությունների հաշվին: Եզրային խնդիրը բերվում է խզվող կորիզներով սինգուլյար ինտեգրադիֆերենցիալ հավասարումների համակարգի, որի թվային լուծումը կառուցվում է քառակուսացումների մեթոդով: Բերվում են պարամետրական հետազոտությունների արդյունքները, որոնք բնութագրում են էլեկտրաառաձգական դաշտի բաղադրիչների վարքը եզրագծի վրա և կտոր առ կտոր համասեռ կիսատարածությունում: An antiplane mixed dynamic problem of electroelasticity for a piezoceramic half-space weakened by two tunnel holes is considered. Excitation of electroelastic fields occurs due to the effect of the given electrodes electric potential differences. The boundary problem is reduced to a system of singular integro-differential equations with discontinuous kernels which is realized by the quadrature method. Results of parametric investigations characterizing the behavior of the components of electroelastic field on the boundary and in the area of a piecewise-homogeneous half-space are given.
Keywords: Mathematics; Science