К теореме Гурвица - Радона - А. А. Огникян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հուրվից - Ռադոնի դասական թեորեմը հաստատում է, որ կենտ n-ի դեպքում Rn+1 էվկլիդյան տարածության Sn միավոր սֆերայի վրա գոյություն ունեն p(n) հատ շոշափող օրթոնորմալ վեկտորական դաշտեր: Այս աշխատանքում բերվում է այդ թեորեմի նոր ապացույց` հիմնված վերոհիշյալ դաշտերի ուղղակի կառուցման վրա: The classical Hurwitz - Radon theorem states on the unit sphere Sn of (n+1) - dimensional Euclidean space (in case of odd n) there exists at least p(n) tangent orthonormal vector fields, where p(n) is the Hurwitz - Radon number. In the paper a new proof of the Hurwitz - Radon theorem is given. The proof is based on the construction of the above mentioned vector fields.
Keywords: Mathematics; Science