О равновесных реберных раскрасках регулярных графов - Р. Р. Камалян; П. А. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Որոշ դասերի համասեռ գրաֆների վերաբերյալ ուսումնասիրված են գոյության պայմաններ այնպիսի ճիշտ կողային ներկումների համար, որոնցում հավասար են կամայական երկու գագաթներին ինցիդենտ կողերի գույների գումարները, և գնահատականներ են ստացված այդպիսի ներկման մեջ օգտագործվող գույների հնարավոր թվի համար: Conditions of existence of proper edge colourings in which the sum of colours of edges incident with any vertex is the same for all vertices are investigated for regular graphs of some kinds, and estimates are found for the possible number of colours in such colourings.
Keywords: Mathematics; Science