Специфика нарушений метаболизма фосфолипидов в печеночной ткани белых крыс с моделированным коразолом эпилептиформным припадком и особенности корригирующего эффекта факторов антиоксидантного действия - К. Г. Карагезян; Л. А. Симонян; С. С. Овакимян; А. А. Симонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել են ֆոսֆոլիպիդների նյութափոխանակության խանգարումները սպիտակ առնետների լյարդի հյուսվածքում կորազոլով մակածված էպիլեպսանման ցնցումների դեպքում: Ցույց են տրվել տարբեր ֆոսֆոլիպիդների քանակական և որակական տեղաշարժերը նշված ախտաբանության ժամանակ: Որպես բուժական արդյունավետ միջոց հաստատվել է նատրիումի թիոսուլֆատի ընդգծված արդյունավետությունը էպիլեպսանման ցնցումների դեպքում: Phospholipid metabolism breaches in white rat liver tissue was studied during epileptic-like concussions induced by corasole. It was shown the quantitative and qualitative changes of various phospholipids during the mentioned pathology. It was suggested that sodium thiosulfate appears to be an effective medicinal agent during the epileptic-like concussions.
Keywords: Biology; Science; Natural history; Chemistry