О радиоактивности донных отложений Малого Севана - В. Л. Ананян; А. А. Степанян; А. А. Кюрегян; А. Г. Налбандян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարվել է Փոքր Սևանի հատակային նստվածքների հետազոտություն: Որոշվել են բնական և արհեստական ռադիոնուկլիդների` 137Cs, 210Pb, 226Ra և 40K պարունակության: Նմուշարկման խորությունը 1-ին, 2-րդ և 3-րդ կետերում կազմել է համապատասխանաբար` 54, 64 և 14 մ: 226Ra և 40K հավասարաչափ բաշխված են ըստ խորության: 210Pb-ը կուտակվում է հիմնականում նստվածքների վերին շերտերում (0-30 սմ), ավելի խորը նրա քանակությունը զգալի նվազում է և բաշխվում 226Ra-ի պարունակությանը զուգահեռ: Միջուկային փորձարկումների արգասիք 137Cs-ը առկա է հատակային նստվածքների վերին շերտերում (0-50 սմ):
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Environmental Sciences