Новые принципы создания наноразмерных материалов и структур, синтез нового класса аморфных наноразмерных материалов - однокомпонентных металлов - Р. Т. Малхасян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջին անգամ ստացվել են նանոչափ ամորֆ Mo,W և այլ մետաղներ: Նրանց հատուկ ֆիզիկա-քիմիական հատկություններից և ստացման նոր եղանակից բխող յուրահատկությունների պատճառով պահանջվել է վերանայել ամորֆության սահմանումը որպես “սառեցված հեղուկ”: Այդ նոր նանոչափ ամորֆ մետաղների համար մտցված է իրենց համապատասխանող ամորֆության նոր սահմանում` “սառեցված գազ”, որը ընդունվել է միջազգային գիտական հանրության կողմից:
Keywords: Physics; Science; Chemistry