Вероятность перехода в нелинейной задаче Ландау - Зинера в пределе сильной связи - А. М. Ишханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված է ուժեղ կապի սահմանը ատոմական բոզե-էյնշտեյնյան կոնդենսատի երկմոդ ֆոտոասոցիացիայի համար Լանդաու - Զեների ոչ-գծային կիսադասական խնդրում: Ցույց է տրված, որ պրոցեսը զրոյական մոտավորությամբ կարող է արդյունավետորեն նկարագրվել մի սահմանային ոչ-գծային առաջին կարգի հավասարմամբ մոլեկուլային վիճակի հավանականության համար: Ստացված է ասիմպտոտիկ բանաձև Լանդաու - Զեների պարամետրի մեծ արժեքների դեպքում անցման հավանականության համար:
Keywords: Physics; Science