Изучение свободных колебаний микрополярных упругих тонких пластин - А. А. Атоян; С. О. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Միկրոպոլյար առաձգական բարակ սալերի դինամիկական ընդհանուր կիրառական տեսությունների հիման վրա ուսումնասիրվել են հոդակապորեն հենված հեծանի (միաչափ խնդիր) և ուղղանկյուն սալի ծռման դեֆորմացիայի ազատ տատանումների խնդիրները: Դիտարկվում են սալի կիրառական-երկչափ (կամ հեծանի դեպքում` կիրառական-միաչափ) տեսությունները, որոնք կառուցված են առաձգականության ոչ սիմետրիկ տեսության ընդհանուր դեպքում, երբ պտույտները անկախ են, և այդ տեսության` այն մասնավոր դեպքում, երբ պտույտները կաշկանդված են: Որոշվել են ինչպես միկրոպոլյար հեծանի, այնպես էլ միկրոպոլյար ուղղանկյուն սալի ազատ տատանումների հաճախականությունները և տատանումների սեփական ձևերը: Կատարվել են մեծ ծավալի թվային հաշվումներ, որոնց արդյունքում վեր է հանվել հեծանի կամ սալի նյութի միկրոպոլյարության դերը տատանումների բնութագրերի վրա:
Keywords: Mathematics; Science