Распространение электромагнитной волны в произвольной неограниченной периодической среде - Н. М. Испирян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում ստացված է անսահմանափակ պարբերական միջավայրում տարածվող գծային բևեռացված հարթ էլեկտրամագնիսական ալիքի սեփական մոդերը որոշող ընդհանուր արտահայտություն: Ցույց է տրված, որ իմանալով ալիքի անցման ամպլիտուդը պարբերական միջավայրի մեկ կառուցվածքային տարրական միավորի համար, հնարավոր է անմիջականորեն ստանալ մոդերի սպեկտրները որոշող հավասարումը:
Keywords: Physics; Science