Об одной линейной рациональной аппроксимации на конечном отрезке - А. Б. Нерсесян; А. В. Погосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում ուսումնասիրվում է հատվածի վրա ողորկ, բայց ոչ պարբերական ֆունկցիայի գծային մոտարկում` ռացիոնալ ֆունկցիաներով: Լուծվել է օպտիմիզացիայի խնդիր: Ցույց է տրվել, որ մոտարկման պարամետրերի համապատասխան ընտրության դեպքում` մոտարկման հավասարաչափ սխալը շատ ավելի փոքր է, քան Ֆուրիեի մասնակի գումարներով կամ Ֆուրիե-Պադե մոտարկումով աշխատելիս: Ներկայացված են թվային փորձի արդյունքները:
Keywords: Mathematics; Science