Проблемы речевого и неречевого этикета в системе обучения иностранным языкам - Л. В. Меликян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Օտար լեզուների ուսումնասիրման և ուսուցման համակարգում կարևոր տեղ են զբաղեցնում խոսակցական և ոչ խոսակցական էթիկետի խնդիրները: Ցանկացած լեզվի ուսումնասիրումն ու ուսուցումը սկասվում է էթիկետային կաղապարների գործածությամբ/յուրացմամբ: Բազմիցս կրկնվող այդ կաղապարները, յուրաքանչյուր լեզվում տարբերվում են իրենց առանձնահատկություններով՝ պայմանավորված ազգային, սոցիալական, ավանդական և այլ գործոններով, որոնց անտեսումը հանգեցնում է հաղորդակցային անհաջողությունների /ՀԱ/: Վերջինիս պատճառներից մեկը կարող է լինել ինչպես սոսկ լեզվական, այնպես էլ ոչ լեզվական՝ կապված տվյալ ազգի վարքագծի -պահվածքի /ինչպես նաև միմիկայի/դիմաշարժության, ժեստերի հաղորդակցողների միջև դիստանցիայի/հեռավորության/ առանձնահատկություներին ոչ ծանոթ լինելուն:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature