О приоритете выбора сигналов в задаче оптимального наблюдения - М. С. Габриелян; В. Р. Барсегян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է մի քանի տարբեր ազդակների առկայության դեպքում գծային համակարգերի օպտիմալ դիտման խնդիրը: Ներմուծված են ստացվող ազդակների հզորությունը և կարևորությունը բնութագրող անկախ պարամետրեր: Կառուցված է ներմուծված պարամետրերից կախված բոլոր հնարավոր ազդակներն ընդգրկող համախմբությունը: Ենթադրվում է, որ համակարգը լրիվ դիտելի է ըստ ստացվող ազդակների համախմբության, և, լուծելով օպտիմալ դիտման խնդիրը, այնուհետև մինիմիզացվում է կառուցված օպտիմալ ֆիլտրի նորման ըստ ներմուծված պարամետրերի:
Keywords: Technology