О сходимости L1-гриди алгоритма по системе Хаара - С. Л. Гогян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ուսումնասիրված է L1-գրեդի ալգորիթմը, երբ ֆունկցիան մոտարկվում է ըստ Հաարի համակարգի: Պարզվել է, որ այդ ալգորիթմը գոյություն ունի L1 դասի ցանկացած ֆունկցիայի համար: Կառուցված են ֆունկցիաների օժանդակ դասեր, որոնց հատկությունների շնորհիվ կառուցված է ֆունկցիա, որի L1-գրեդի ալգորիթմը չի զուգամիտում իրեն ըստ Հաարի համակարգի:
Keywords: Mathematics; Science