Сравнительный анализ изменений динамики интенсивности свободнорадикального окисления липидов в ферментативной и неферментативной системах при интоксикации микотоксином зеараленоном - А. Р. Хачатрян; М. К. Карагезян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Միկոտոքսին զեարալենոնով թունավորման ժամանակ լիպիդների ազատ ռադի- կալային օքսիդացման հետազոտությունների արդյունքում առաջ են բերվել մի շարք վարկածներ, որոնց օբյեկտիվ գնահատման համար անհրաժեշտ է կատարել համապատասխան վիճակագրական վերլուծություն: Փորձարարական տվյալների նման վերլուծությունը հանգեցրեց այն եզրահանգմանը, որ ակնհայտ են պերօքսիդացիայի ընթացքի ընդգծված խախտումներ ոչ ֆերմենտատիվ միջավայրում զեարալենոնային թունավորման ժամանակ:
Keywords: Biology; Science; Natural history