Геолого-геофизическая характеристика структуры щелочно-лампрофировой диатремы "Ерах" (Вединская офиолитовая зона Армении) - М. А. Сатиан; Г. В. Маркосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Երկրաբանական (Մ.1 :2000) և մագնիսաչափական (Մ.1 :1000) հանույթի, ինչպես նաև երեք կառուցվածքային հորատանցքերի արդյունքների հիման վրա ցույց է տրված դիատրեմի բազմափուլ զարգացման ապարների տեղադրումը՝ ալկալային բազալտներ (վաղ փուլ), բարձր և չափավոր Ti պարունակող ալկալա-լամպրոֆիրային տուֆեր և օղակաձև դայկայի ակտիվության վերջնափուլ (կամպտոնիտներ և մոնչիկիտներ): Առանձնացվել է էպիկլաստիկ տուֆերի երեք հորիզոն: Կատարված է դիատրեմի խորքային կառուցվածքի վերլուծությունը: Մեթոդիկան և արդյունքները կարելի է ներդնել հետախուզաորոնողական աշխատանքներում:
Keywords: Science; Geology