Теория синхронного емкостного реактивного двигателя - Г. Л. Арешян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տրվում են նոր ունակային ռեակտիվ շարժիչի էլեկտրական շղթաների դիֆերենցիալ հավասարումները և էլեկտրաունակային պտտող մոմենտի հավասարումը: Այդ շարժիչը սնվում է եռավազ էլեկտրական ցանցից և գրգռման էլեկտրական դաշտի ստեղծման համար հաստատուն լարման լրացուցիչ աղբյուր չի պահանջում: Շարժիչի աշխատանքի սկզբունքը և կոնստրուկցիան պաշտպանված են Հայաստանի Հանրապետության արտոնագրով [1]:
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology