Примесные состояния в усеченной параболической квантовой точке - Э. М. Казарян; Л. С. Петросян; А. А. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վարիացիոն եղանակով հետազոտված են խառնուրդային վիճակները հատած պարաբոլական պոտենցիալով քվանտային կետում: Հաշվի է առնված քվանտային կետում և շրջապատող միջավայրում էլեկտրոնի արդյունարար զանգվածների տարբերությունը: Գրաֆիկական եղանակով ստացված են էլեկտրոնի հիմնական վիճակի և նրան համապատասխանող կապի էներգիաների քվանտային կետի շառավղից կախվածությունները: Ստացված արդյունքները համեմատված են վերջավոր ուղղանկյուն պոտենցիալով գնդային քվանտային կետում նմանատիպ արդյունքների հետ: Ցույց է տրված, որ էլեկտրոնի հիմնական վիճակի էներգիան և նրան համապատասխանող կապի էներգիան հատած պարաբոլական պոտենցիալով քվանտային կետում ավելի մեծ են, քան վերջավոր ուղղանկյուն պոտենցիալով գնդային քվանտային կետում:
Keywords: Physics; Science