"Зоны Френеля" в дифракционном излучении - Б. В. Хачатрян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրված, որ դիֆրակցիոն ճառագայթումն ուսումնասիրելիս, հանգում ենք Ֆրենելի գոտիների գոյության փաստին, ինչը հնարավորություն է տալիս ուժեղացնել ճառագայթման ինտենսիվությունը: Նշված է երևույթի փորձնական ստուգման հնարավորությունը:
Keywords: Physics; Science