Сравнительная характеристика действия двух представителей пролин-богатых гипоталамических нейрогормонов (PRP-1 и PRP-3) в условиях интактного животного - Р. М. Сулханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է երկու հիպոթալամիկ պրոլինով հարուստ պոլիպեպտիդների (PRP-1-ի և PRP-3-ի) առանձին և համատեղ ազդեցությունը ողնուղեղի նյարդաբջիջների խառը, էքստենսոր և ֆլեքսոր նյարդերի երկկողմանի գրգռման ընթացքում հարուցված ակտիվություն վրա: Ստացված տվյալները թույլ են տալիս եզրակացնել, որ նշված հորմոնները հանգստացնող ազդեցություն են գործում: Ընդ որում PRP-3-ի ազդեցությունը առավել արտահայտված է արգելակիչ հետխթանումով ողնուղեղի նյարդաբջիջների ակտիվության վրա:
Keywords: Science; Chemistry