Получение фракции стабильного супрола из сыворотки крови рыбы сиг из оз. Севан и характеристика ее некоторых физико-химических особенностей - Г. М. Симонян; М. А. Симонян; Э. А. Качворян; К. Г. Карагезян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սևանա լճի սիգ ձկան (Coregonus Lavaretus) արյան շիճուկից առաջին անգամ անջատվել է սուպերօքսիդ գոյացնող լիպոպրոտեինի` սուպրոլի ֆրակցիան, որը կոմպլեքսի մեջ է մտնում շիճուկային ցիտոքրոմ B558-ի հետ և գոյացնում է սուպերօքսիդ ռադիկալներ` առանց նախնական ակտիվացման անցողիկ մետաղների իոնների հետքերով: Կաթնասունների սուպրոլի համեմատ սիգի սուպրոլը ունի բարձր տեսակարար քանակություն, ակտիվություն և կայունություն:
Keywords: Science; Chemistry