Рентгенографическое исследование структуры клеточных стенок штаммов Escherichia coli - М. О. Саакян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Escherichia coli բջիջների բջջապատերի կարգավորվածությունը ուսումնասիրվել է ռենտգենյան ճառագայթների մեծ և փոքր անկյունների տակ դիֆրակցիայի միջոցով: Բացահայտվել է ուսումնասիրվող E.coli բջջապատերի հեղուկ-բյուրեղական կառուցվածքը: Ստացվել է բակտերիալ բջջապատերի և միջբջջապատային գումարային հեռավորության կախվածությունը սուսպենզիաներում բջջապատերի խտությունից: Ցույց է տրվել, որ այդ կախվածությունը տարբեր է E.coli G35 N61 և E.coli G35 N49 շտամմների համար: Ուսումնասիրությունները հիմք են տվել գնահատելու նաև բակտերիաների բջջապատերի հիդրոֆոբությունը:
Keywords: Biology; Science; Natural history