О NP-полноте "СВЯЗНОЙ 3-ВЫПОЛНИМОСТИ" - В. В. Мкртчян; Р. Р. Камалян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում ապացուցված է «3-ԻՐԱԳՈՐԾԵԼԻՈՒԹՅՈՒՆ» խնդրի մի մասնավոր դեպքի NP-լրիվությունը, որում կամայական երկու փոփոխականների համար գոյություն ունի փոփոխականների այնպիսի հաջորդականություն, որը սկսվում է նրանցից մեկով, ավարտվում` մյուսով և որի ցանկացած երկու հարևան փոփոխականների համար գոյություն ունի այդ փոփոխականների լիտերալները պարունակող դիզյունկցիա:
Keywords: Mathematics; Science