Микропроцессорный измеритель плотности и уровня пульпы - Б. М. Мамиконян; С. Г. Кюрегян; А. С. Шахкамян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակված միկրոպրոցեսորային չափիչը նախատեսված է հանքանյութի հարստացման տեխնոլոգիական գործընթացում խյուսի խտությունը և մակարդակը անընդհատ հսկելու համար: Չափիչում օգտագործված է խտության չափման պիեզոմետրական եղանակը, որը հիմնված է հսկվող խյուսի տարբեր բարձրություններ ունեցող երկու կետերում ճնշումները չափելու և դրանց տարբերության միջոցով խտությունը որոշելու վրա. միաժամանակ որոշվում է նաև խյուսի մակարդակը: Չափվող ճնշումները կերպափոխվում են էլեկտրական ազդանշանի՝ տվիչ-դիֆմանոմետրի միջոցով: Բերված է չափիչի տարրերի ընտրության և հաշվարկի մեթոդիկան, ներկայացված են չափաբանական բնութագրերի հետազոտության տեսությունը և արդյունքները:
Keywords: Science; Geology; Technology; Engineering