Сплайн обработка двумерных медико-биологических сигналов - А. А. Аракелян; А. Г. Кардашян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկված է մեթոդ բազմաչափ կենսաբժշկական ազդանշանների թվային մշակման համար, սպլայն ինտերպոլյացիայի միջոցով: Մշակված են ալգորիթմ և սարք, որոնք իրականացնում են տվյալ մեթոդը՝ երկչափ ազդանշանների համար: Մշակված է սպլայնի կիրառման դեպքում առաջացող սխալանքի գնահատման թեորեմ՝ ազդանշանների սպեկտրալ վերլուծության համար: Բերված է երկչափ ազդանշանի սպլայն մշակման օրինակ, որը ստացվում է էլեկտրասրտագրի և էլեկտրարետինագրի գծային համակցության միջոցով:
Keywords: Electronic computers; Computer science; Mathematics; Science