Поверхностные волны типа Лява в случае неоднородного слоя - М. В. Белубекян; К. Б. Казарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Համասեռ առաձգական կիսատարածության եզրին դրված անհամասեռ առաձգական շերտի համար որոշված են սահքի մակերևութային ալիքների գոյության պայմանները: Ցույց է տրված, որ մակերևութային ալիքները գոյություն ունեն, եթե ազատ մակերևույթով համապատասխան շերտի առաձգական ալիքների ամենափոքր փուլային արագությունը փոքր է կիսատարածության ալիքի արագությունից:
Keywords: Physics; Science