Функциаональные особенности мочеточника морской свинки - К. В. Казарян; И. Б. Меликсетян; В. Ц. Ванцян; А. С. Тиранян; Р. Р. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է ծովախոզուկի միզածորանի երկու ծայրամասային և միջին հատվածների ինքնաբուխ սպայկային ակտիվությունների (ամպլիտուդա, գործողության պոտենցիալի տևողությունը) մեծությունների ցուցանիշները: Անց է կացվել անցողակ էլեկտրական ալիքի, ինչպես նաև ավտոնոմ ռիթմոգենեզի (օրգանի երեք հատվածների մեկը մյուսից մեկուսացման ժամանակ) բնութագրման անալիզ: Բացահայտվել է ուսումնասիրվող ցուցանիշների որոշակի դիֆերենցիացիա: Անց է կացվել նաև օրգանի ուսումնասիրվող հատվածների մորֆոլոգիական անալիզ: Հայտնաբերվել է միզածորանի ակտիվ շրջանների և միջին լատենտ շրջանի բջջային կառուցվածքների միջև տարբեր ֆունկցիոնալ վիճակների առկայություն:
Keywords: Physiology; Science