Возможности повышения водоотдачи Азатского водохранилища путем применения затворов системы "HYDROPLUS" - Г. А. Мартиросян; Г. С. Габаян; О. В. Токмаджян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
"HYDROPLUS" համակարգի փականների կիրառումը Ազատի ջրամբարում հնարավորություն կտա ստանալ լրացուցիչ 3.4 մլն.մ3 կուտակվող ծավալ, այսինքն ավելացնել արդեն գոյություն ունեցող ջրամբարի ծավալը 5%-ով: Այդ դեպքում նոր կուտակվող ծավալի 1 մ3-ի բերված արժեքը մոտ ինը անգամ ցածր կլինի գործող ջրամբարի նույն ցուցանիշից: Լուծելով հեղեղաջրերի անվտանգ հեռացման խնդիրը, այն միաժամանակ կարող է լրացուցիչ ապահովել ոռոգման կարիքների միջին տարեկան ջրատվությունը 1.71 մլն.մ3-ով, որը և հնարավորություն կտա նույն ծավալով կրճատել Սևանա լճի թողքերը կամ ջրի էներգատար տրումը Արաքս գետից:
Keywords: Technology; Hydraulic engineering; Ocean engineering