Контактная задача для ортотропной полуплоскости с вертикальными соосными конечными и полубесконечными разрезами - В. С. Тоноян; С. А. Мелкумян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվում է առաձգականության տեսության կոնտակտային խնդիր օրթոտրոպ կիսահարթության համար, երբ այն թուլացված է համառանցք եզր դուրս եկող և ներքին կիսաանվերջ ուղղաձիգ ճեղքերով: Եզրագծի վերջավոր տիրույթում ազդում է կամայական ողորկ հիմքով կոշտ դրոշմը: Ենթադրվում է, որ շփումը դրոշմի և կիսահարթության միջև բացակայում է: Դիտարկվում է հարթ դեֆորմացիայի խնդիր, որի լուծումը ներկայացված է ճեղքերի առանցքի նկատմամբ համաչափ և շեղ համաչափ խնդիրների լուծումների վերադրման միջոցով: Ամեն մի խնդիրը լուծվում է տեղափոխություններով, որոնք ներկայացված են Ֆուրյեի ինտեգրալների գումարի տեսքով: Անհատ ֆունկցիաների որոշումը, երկու խնդրում էլ, բերված է զույգ և եռակի ինտեգրալ հավասարումների համակարգերի լուծման: Այդ համակարգերի լուծումները, իրենց հերթին, բերված են Ֆրեդհոլմի տիպի երկրորդ սեռի ինտեգրալ հավասարումների լուծման: Ցույց են տրված այդ հավասարումների լուծելիությունները:
Keywords: Physics; Science