Об оптимальном наблюдении линейной системы - М. С. Габриелян; В. Р. Барсегян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվում է գծային դիֆերենցիալ հավասարումների համակարգի օպտիմալ դիտման խնդիրը ինֆորմացիոն հոսքի առկայության դեպքում: Ենթադրվում է, որ ժամանակի տարբեր միջակայքերում այդ հոսքից ստացվում են տարբեր ազդակներ: Կառուցված է դիտման ժամանակի վերջին պահին համակարգի ֆազային դիրքը վերականգնող օպտիմալ ֆիլտր:
Keywords: Mathematics; Science