Поляритонные спектры для двух специфических симметричных структур - А. М. Ишханян; Г. П. Черников (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է մակերևութային լոկալիզացված էլեկտրամագնիսական ալիքների խնդիրը միջավայրի դիէլեկտրական թափանցելիության երկու տարբեր մոդելային սիմետրիկ պրոֆիլների համար: Առաջինը մակերևույթից անսահման հեռավորության վրա զրոյի ձգտող նշանահաստատուն մոդելն է, որի դեպքում սկզբունքորեն իրականանում են վերջավոր թվով պոլյարիտոնային մոդաներ (միայն դիէլեկտրական միջավայրերի դեպքում): Երկրորդը միայն մի կետում զրո ունեցող պարաբոլականն է: Ցույց է տրված, որ այս դեպքում լինում է ընդամենը մեկ պոլյարիտոն (միայն մետաղական միջավայրերի դեպքում):
Keywords: Physics; Science