О задаче граничного управления колебательной системой - Д. И. Бардзокас (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում առաջարկվող մոտեցումը, որր չի օգտագործում մոմենտների տեսության մեթոդը, թույլատրում է ֆունկցիոնալ տարածությունների բավականաչափ լայն դասերում լուծել տատանողական համակարգի օպտիմալ եզրային կառավարման խնդիրը: Ընդ որում ենթադրվում է, որ եզրային օպերատորները ունեն բավականաչափ ընդհանուր տեսք, բայց միջակայքի ծայրակետերում ունեն նույն արժեքները: Այստեղ առաջարկվող մեթոդը հնարավորություն է տալիս գտնել օպտիմալ կառավարման ֆունկցիան նաև այլ դեպքերում: Դիտարկված են մասնավոր դեպքեր:
Keywords: Technology