Смешанная задача для составной плоскости, ослабленной периодической системой трещин - В. Н. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված է երկու տարբեր կիսահարթություններից կազմված բաղադրյալ հարթության լարվածադեֆորմացիոն վիճակը, երբ այն կիսահարթությունների միացման գծի երկայնքով թուլացված է վերջավոր ճաքերի պարբերական համակարգով, որոնց ափերից մեկի վրա տրված են տեղափոխությունները, իսկ մյուսի վրա` լարումների բաղադրիչները: Խնդիրը մաթեմատիկորեն ձևակերպված է Հիլբերտի կորիզով երկրորդ սեռի երկու սինգուլյար ինտեգռալ հավասարումների համակարգի տեսքով և կառուցված է այդ համակարգի փակ լուծումը: Ստացված արդյունքները ցույց են տալիս, որ ճաքերի ծայրակետերում լարումներն ունեն աստիճանային եզակիություն: Սակայն կիսահարթությունների առաձգական հաստատունների որոշակի արժեքների դեպքում բացի աստիճանային եզակիությունից առաջանում է նաև լոգարիթմական եզակիություն:
Keywords: Mathematics; Science