О дробном интегродифференцировании в классах гармонических функций на полупространстве со смешанной нормой - К. Л. Аветисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում բացահայտված է, թե ինչպես է գործում Ռիման-Լիուվիլլի կոտորակային ինտեգրոդիֆերենցման օպերատորը վերին կիսատարածությունում խառը նորմով հարմոնիկ ֆունկցիաների h(p, q, α) կշռային դասերում: Թեորեմ 2-ում բերված արդյունք- ների մի մասը ընդհանրացնում և լրացնում է Տ.Ֆլետտի հայտնի արդյունքները և տարածում է դրանք 0 < p < 1 արժեքների վրա: Այդ նպատակով աշխատանքում ստացված է Հարդի-Լիթլվուդի տիպի մաքսիմալ թեորեմ h(p, q, α), 0 < p < ∞, դասերի համար: Որպես հետևանք հաստատված է հարմոնիկ համալուծման օպերատորի (Ռիսի ձևափոխության) սահմանափակությունը h(p, q, α) դասերում բոլոր 0 < p, q ≤∞ համար: Մյուս կողմից, կիրառելով թեորեմեր 1 և 2-ը, ստացված են հետազոտվող h(p, q, α) կշռային դասերի ինտեգրալ պարամետրական ներկայացումներ, որտեղ ինտեգրալը տարածված է տիրույթի եզրով և, բացի այդ, օգտագործված են Բեսովի դասերը:
Keywords: Mathematics; Science