Об обобщенных пространствах типа Никольского - Бесова с неограниченной точностью - А. Г. Багдасарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում մտցվում և հետազոտվում են բազմանդամային աճ ունեցող μ(ξ) ֆունկցիայով ծնված Նիկոլսկի - Բեսովի տիպի Bμp,q(μ) տարածությունները: Ընդ որում μ(ξ) ֆունկցիան կարող է չձգտել անվերջության, երբ |ξ|→∞: Դա նշանակում է, որ դիտարկվող B-տարածությունները չեն բնութագրվում ծածկույթների մեթոդի միջոցով (ի տարբերություն դասական դեպքին):  B-տարածությունների սահմանման համար մենք օգտագործում ենք «իրական» ինտերպոլյացիայի մեթոդը Սոբոլև - Լիուվիլլի H-տարածությունների համապատաս- խան զույգերի համար: Ապացուցվում են ինտերպոլյացիոն պնդումներ, տարբեր մետրիկաների ներդրման թեորեմներ և թեորեմ Սոբոլև - Լիուվիլլի տիպի տարածությունների ֆունկցիաների հետքերի մասին:
Keywords: Mathematics; Science