Метод выявления миелиновых оболочек нервных волокон - И. Б. Меликсетян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակված է ներվաթելերի միելինային թաղանթի հայտնաբերման մեթոդ, որը հիմնված է մետաղօրգանական միացությունների կոտորակային բլոկադայի սկզբունքի, ինչպես նաև եռվալենտ երկաթի իոնների ընտրողական նստեցման փաստի վրա: Մեթոդը աչքի է ընկնում բարձր ընտրողականությամբ ու ստացված տվյալների մշտական վերարտադրությամբ: Ավելացնելով նաև վերը նշվածին նրա արագությունն ու պարզությունը, առաջարկվող մեթոդը առօրյա հետազոտական աշխատանքներում լայն կիրառության հնարավորություն է ստանում:
Keywords: Medicine