Параметрический анализ фазового пространства модели, описывающей осцилляции в системе CH3CH0+02 - Р. С. Есаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարված է CH3CH0+02 համակարգի կոնցենտրացիոն տատանումները նկարագրող հոմոգեն-հետերոգեն մոդելի ֆազային տարածության պարամետրական անալիզ: Պարզված են ռեակցիայի ակտիվ կենտրոնների` RCO3 ռադիկալների և ինհի- բիտորի CH2O(υ)-ի կոնցենտրացիաների վրա պարամետրերի ազդեցության օրինաչափությունները: Հետազոտվել է CH3CH0+02 համակարգի ֆազային հարթությունը (α; K2), (α; K) և (α; K8) տարածություններում: Նշված են ռեակցիայի օպտիմալ ռեժիմի ընտրման պայմանները:
Keywords: Physics; Science; Chemistry