Решение операторных уравнений потокосцеплений автономного синхронного генератора при набросе нагрузки - Г. Л. Арешян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Լուծված է 8-րդ կարգի գծայնաին օպերատորային հավասարումների համակարգը սինխրոն գեներատորի լարումների, ինչպես նաև նրա և երկու բեռի շղթաների հոսքակցումների համար: Տրվում են հավասարումների համակարգ մտած հոսքակցումների և գործակիցների սկզբնական արժեքների վերլուծական արտահայտությունները: Ստացված լուծումները թույլ են տալիս հետազոտել սինխրոն գեներատորի անցումային պրոցեսները բեռի հավելման դեպքում` օգտագործելով ոչ թե հոսանքները, այլ հոսքակցումները:
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology