Деформативные свойства стеклопластиковых труб при повторно-статическом одноосном и комбинированном нагружениях - К. А. Карапетян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բերվում են ապակեպլաստե բարակապատ խողովակների դեֆորմատիվ հատկությունների ուսումնասիրման արդյունքները կրկնվող-ստատիկ առանցքային ձգման, ոլորման և նշված ուժային գործոնների կոմբինացիայով իրականացվող պարզ բեռնավորման դեպքերում: Պարզվել է, որ անկախ բեռնավորման ցիկլերի քանակից, խողովակների սահքի դեֆորմացիաների ինտենսիվությունների ամպլիտուդային մեծությունները կրկնվող-ստատիկ կոմբինացված բեռնավորման դեպքում ստացվում են 50%-ով ավել, քան ցիկլիկ բեռնավորման մյուս դեպքում:
Keywords: Mathematics; Science