Решение поляритонной задачи для плавной границы - А. М. Ишханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված է մակերևութային պոլյարիտոնի խնդիրը երկու կիսաանսահման միջավայրի բաժանման ոչ կտրուկ սահմանի համար, երբ դիէլեկտրական թափանցելիությունը փոխվում է հիպերբոլական տանգենսի օրենքով: Ցույց է տրված, որ տվյալ խնդրի լուծումն արտահայտվում է Հոյնի ֆունկցիաներով: Կառուցված է Հոյնի հավասարման լուծումը աստիճանային շարքի տեսքով: Պոլյարիտոնի ալիքային թվի համար դուրս է բերված դիսպերսիոն հավասարում, որն անսահման բարակ անցումնային շերտի հայտնի սահմանում ունի ճիշտ ասիմպտոտ:
Keywords: Physics; Science