Квазипериодическая интерполяция - А. Б. Нерсесян; Н. В. Оганесян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքում առաջարկվում է ինտերպոլյացիա [-1,1] հատվածի վրա, հավասարաչափ ցանցի դեպքում, 2‐ից մեծ պարբերություն ունեցող ֆունկցիաների միջոցով: Մանրամասն ուսումնասիրված է (1)-(2) խնդիրր, որի համար կառուցված է(13) արագ ալգորիթմր: Տվյալ մոտեցումը թույլ է տալիս ինտերպոլյացիայում հաշվի առնել [-1,1] հատվածի ծայրակետերը: Բերված են թվային փորձարկման արդյունքները (տես 1-3 նկարները), որոնք հաստատում են տվյալ մոտեցման էֆեկտիվությունր:
Keywords: Mathematics; Science