Структурная организация мембран клеток Salmonella derby - А. З. Пепоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Պլազմիդակիր և ոչ պլազմիդակիր Salmonella derby բջիջների թաղանթներն ուսումնասիրվել են ռենտգենյան ճառագայթների դիֆրակցիայի միջոցով` մեծ և փոքր անկյունների տակ: Պլազմիդակիր Salmonella derby բջիջների մոտ ռենդգենյան ճառագայթների դիֆրակցիայի մեծ անկյունների տակ` 8 Å ն 11 Å, նկատվել են ռեֆլեքսներ, որոնք վկայում են, որ այս բջիջների թաղանթները գտնվում են ավելի կարգավորված վիճակում, քան ոչ պլազմիդակիր Salmonella derby բջիջների թաղանթները: Ենթադրվում է, որ ռեֆլեքսները պայմանավորվում են թաղանթների մակերևույթների վրայի ֆոսֆոլիպիդների կլաստերային դասավորվածությամբ
Keywords: Biology; Science; Natural history